dimecres, 17 de setembre del 2008

Presentació



Us dono la benvinguda a aquest espai virtual de participació de la matèria Arrels de 2n d'ESO. Ja sabeu que la participació a través del bloc permetrà compartir les experiències i treballs de tots els membre de la classe.


Per començar, una imatge. És un quadre de David Friedrich. És un pintor que va viure entre 1174 i 1840. Els seus quadres intenten sempre parlar de l'esperit. Per la propera setmana heu de buscar les seves dades biogràfiques (http://es.wikipedia.org/wiki/Caspar_David_Friedrich) i, un cop llegides, dir quins són els fets que més van marcar el caràcter d'aquest pintor, segons la vostra opinió. No es tracta de fer un resum de la seva biografia sinó només escriure què creus que el va marcar per sempre. Un cop fet, escriu què és el que et fa pensar aquest quadre, com l'interpretes i què creus que el pintor volia transmetre.


L'últim dia per deixar els comentaris és dilluns dia 22 de setembre. Recordeu que tot i que estigueu habilitats com a usuaris heu de deixar el vostre nom complet i curs al peu del vostre escrit.

Santi Lugo

18 comentaris:

Irene Sánchez Gutiérrez ha dit...

1- El fet que va marcar el caràcter d'en Caspar David Fredrich va ser que durant la seva infància van morir molts familiars seus.

2- El quadre em fa pensar en la soledat.

3- Interpreto les ones del quadre com si fossin persones: un dia arriben a les nostres vides i un altre s'en van.

4- Jo crec que el pintor volia transmetre aquesta soledat que sent quan la gent a la que estima mor i ell no hi pot fer res per evitar-ho.

Ferran Esquius ha dit...

Caspar David Friedrich, el fet que el va marcar més va passar en la seva infància. Quan la mort de la seva mare, de la seva germana i del seu germà. La mort del seu germà, el va marcar moltíssim, perquè es sentia culpable. El sentir-se culpable, les morts seguides de familiars molt estimats...el va marcar mol durant tota la seva vida.

- Caspar en aquest quadre m’ha fet transmetre inseguretat en ell mateix, soledat i tristesa.

- Tot això que m’ha transmet, ha sigut a la foscor del quadre. Perquè just on està la persona està tot fosc, mentre que en la part superior del quadre és clar. La soledat l’he captat perfectament, una persona sola, amb molta foscor pel seu voltant. Això m’ha transmet soledat. I la tristesa s’ajunta amb la soledat i la inseguretat.

- El pintor, Caspar David Friedrich, busca sobretot els seus sentiments que va patir de petit i que encara pateix, la soledat. La pèrdua de més d’un familiar el va afectar moltíssim.

Adria martinez ha dit...

1. Al 1824 David va decorar la catedral amb paisatges. Tot i aixo n l'accepten.

2. El cuadre en sí no l'hi veig res però el que veig es que hi ha variats tons de colors, es a dir que alguns moments estava trist i d'altres content

3.Jo simplement veig onades, i que fa mala mar.

4.Jo crec que com que no tenia ningu per explicar´-li les peneses desfogava pintan el que sentia.

Carla Garcia ha dit...

• Segons el que jo crec el fet que el va marcar va ser la mort d’uns familiars tant pròxims quan ell encara era petit, i entre les morts no hi ha un espai de temps molt gran, i li devia resultar devastador que a l’any de perdre a la seva mare perdés a la seva germana.. A sobre es sent culpable de la mort d’un dels germans. Rècords com aquests, quan perds a un ser estimat (en el seu cas a més d’un) et deixen marcat per tota la vida i encara que intentis oblidar-ho no pots.

• Jo crec que en aquest quadre ell intentar expressar lo sol que es sentia i que encara que haguessin passat anys encara sentia tristor.

• El cel fosc està lluny a l’horitzó, i penso que això significa que els pitjors anys de la seva vida ja havien passat fa temps, però el cel que ell té a sobre no és clar del tot, també hi ha núvols i segons la meva opinió, significa que encara que hagin passat anys encara recorda aquelles morts i no el deixen viure tranquil. En el dibuix no apareix cap ésser viu, això pot significar que les coses no van bé. EL mar no es veu el final per tant podríem veure que es etern i igual, sempre amb la mateixa aigua, com la seva vida, que la veu igual i eternament trista. Per molt que intenti sortir el sol, ell sent que mai serà clar del tot.

2n d’eso A
Carla Garcia

laura torndelacreu ha dit...

1-.El fet que el va marcar més, va ser petir la mort dels seus familiars quan ell era petit.

2-.El que amb fa pensar el quadre és que les onades son els seus difuns familiars que anys anrera van ser al su costat i que ara no ja no i son.

3-.jo interpreto aquet cuadre com David Frederich parla amb els esperits dels seus difuns familiars.

4-.El que crec que volia trensmetre aquet pintor era: primerament la soledad que ell sentia però també que ell s'imaginava que el mar eran els esperits dels seus difuns familiars.


Laura Torndelacreu 2n d'ESO.

laura torndelacreu ha dit...

1-.El fet que el va marcar més, va ser petir la mort dels seus familiars quan ell era petit.

2-.El que amb fa pensar el quadre és que les onades son els seus difuns familiars que anys anrera van ser al su costat i que ara no ja no i son.

3-.jo interpreto aquet cuadre com David Frederich parla amb els esperits dels seus difuns familiars.

4-.El que crec que volia trensmetre aquet pintor era: primerament la soledad que ell sentia però també que ell s'imaginava que el mar eran els esperits dels seus difuns familiars.


Laura Torndelacreu 2n d'ESO.

lua lloret ha dit...

David Fredrich es un pintor que crec que la seva manera de dibuixar es com pensa ell que es la vida norma.Amb la port de tans familiars David ja pensa que la vida no pot anar pitjor.
El quadro penso que vols dir soledat, perque la forma de representar aquet quadro o significa tristesa o soledat.
Seguramen perque despres de haber perdut a tanta gens que estimava, es deu sentir sol.

Gala Gràcia ha dit...

1-Els fets que van marcar el caràcter de'n Caspar David Fredrich crec que van ser per les morts dels seus familiars quan ell era petit. A part de la mort de la seva mare i de les seves germanes, el fet que realment va marcar el seu caràcter tímit i melancòlic, va ser la mort del seu germà Johan Cristoffer al intentar salvar-lo de morir ofegat en el gel.

2-El cuadre em fa pensar en un home que està davant de l'univers reflexionant sobre la vida i la mort.
Crec que en Caspar volia mostrar la grandesa de la naturalesa (el cel, el mar i la terra) i també la solitut de l'home i les seves pors

Albert Codina ha dit...

El fet que va marca més el caràcter de Caspar David Friedrich, va ser a la seva infància, per la mort molt seguida de la seva mare, les seves dues germanes i el seu germà del qual ell es creu culpable de la seva mort.


Aquest quadre em fa pensar amb la soledat i la tristesa.


La foscor del quadre i una persona sola amb transmet tristesa i soledat, però la part superior és més clara això demostra que amb el temps pots superar els mals moments.

Que hi ha moments en la vida que els dies son més foscos i tristos, però sempre en algun moment es tornen clars.

carla López ha dit...

Un dels primers fets que ha marcat el caràcter i la vida d'en Caspar David Fredrich va ser la mort de la seva mara, la seva germana i el seu germà a la seva infància.

El quadre em fa pensar en la soledat, la foscor i la tristesa. Perquè el cuadre está pintat en colors foscos.Aixó em sembla que vol dir que es sentia sol que no havia superat les diverses morts de la seva familia a la seva infància. El que m'ha sorpres es que el cuadre per la part on està la persona està pintat en tons foscos i la part superior en tons clars, amb sembla que vol dir que estaba trist o es sentia sol. Pero Caspar David Fredrich era un pintor que li agradava expressar els seus sentiments en els cuadres.

Kevin Flury ha dit...

Caspar David Friedrich, el fet que el va marcar més va passar en la seva infància. Quan la mort de la seva mare, de la seva germana i del seu germà.
Els tons de colors que te el quadre fa pensar en la tristesa.
El pintor segurament volia transmetreque perdre algu que estimes molt facis lo que facis no pots evitar-ho

maria broch permanyer ha dit...

El fet que va marcar el caracter d'en Caspas David Fredrich va ser que durant la seva infancia se li van morir moltes de les persones estimades de la seva familia.Per exemple el seu germa, dos germanes.. I aixo numes tenin 7 anys.


El quadre amb fa pensar en la soledad, en que estas tu sol davant de tot, i que ningu et pot ajudar.

Jo penso que el que ens volia transmetre amb aquet quadre era que:Es sentia sol davant de tot, inferior.Per aixo sempre intentava expresar amb els quadres que tractessin de l'esperit.

maria broch permanyer
2n d'eso A

Alejandra Gutiérrez ha dit...

-El fet que va marcar mes a Capar David Friedrich va ser la mort dels seus familiars quan ell era petit

-El quadre em fa pensar que està sol a la vida.

-Interpreto que esta mirant al cel per recordar la seva familia.

-Jo crec que volia transmetre soledat i tristesa

Alejandra Gutiérrez 2nA

Jaume Terricabras ha dit...

Crec que`l que va marcar a la vida de`n Capar David Friedrich va ser tenir que conviure amb la mort de les persones més properes i estimades amb una edat molt jove.
Potser la mort que més el va marcar va ser la del seu germà, ja que aquest va morir per poder salvar-lo a ell. Se sentia trist, solt i molt apanat.

En el quadre ens vol transmetre la SOLETAT pintant només una persona, no hi pinta cap altre ésser viu, ni tan sols un ocell.

La TRISTESA, fen servir únicament colors freds i amb poques tonalitats només fa servir els blaus forts i els negres.

La MORT em sembla que ho compara amb les onades que quan aquestes es trenquen es moren.

Quan pinta la sorra, no la pinta llisa sinó ovalada, que voldria dir que la vida no és plàcida, sinó que hi han alts i baixos.

natàlia orensanz ha dit...

1-.El fet que va marcar més a Caspar David Friedrich va ser a la seva infància amb las morts tan seguides dels seus familiars més propers. En les quals hi havia la mort de la seva mare, de la seva germana i del seu germà. És sentia culpable per la mort del seu germà i aquest fet el va marcar moltíssim. Totes aquestes morts el van marcar per sempre.

2-.Aquest quadre em fa pensar en soledat i tristesa.

3-.Jo crec que la foscor que te a sobra vol dir que encara recorda las morts dels seus familiars.

4-.Penso que el pintor ens volia transmetre els seus sentiments:la soledat, la tristesa i la culpabilitat.

Maria Martín ha dit...

David Friedrich va pintar aquest quadre perquè li agradaven molt els paisatges perquè sempre que en veia un el pintava i també va pintar aquests quadre perquè representava la mort perquè se li va morir moltes persones que estimava: la seva mare, la seva germana i el seu germà. Per això el color que predomina més és negre i els tons foscos.

Mar Ferrer Cendra ha dit...

El Fet que va marcar a Caspar David Fredrich , va ser quan ell era petit.
Quant va morir la seva mare , el germà ... i ell es sent culpable per la mort d'un germà.

Em fa pensar sobretot soledat apart d'altres sentiments...

En el quadre , tots els colors son com apagats , i ell esta sol amb ningù més , pero aixó és en el final del quadre quant tots els colors son molt foscos pero poc a poc es van fen clars...

Crec que el pintor volia interpretar el quadre com a soledat perquè es va quedar sol.

albert garcia ha dit...

EL QUE MARCA A CASPAR DAVID FREDRICHÉS LA MORT DELS SEUS MAMILIARS DURAN LA SEVA INFANCIA.

EL CUADRE FA PENSAR EN LA TRISTOR, PERÒ A REDERA DELS NUVOLS ES VEU LA LLUM.

EL PINTOR BOLIA TRENSMETRE LA TRISTOR QUE VA PATIR EN LA SEVA INFANCIA, PERÒ CREC QUE TAMBÉ BOL DIR QUE NO SA DE PERDRE MAI LA FE AIXÓ ESTA REPRESENTAT EN LA LLUM DE RADERA DE TOTS ELS NUVOLS.